Er det kun tykke mennesker, der overspiser?

photo-1500016105938-ff8d87ed0368
Jeg er overrasket. Over mig selv..
Jeg har netop haft en slank kunde i min klinik - og min første tanke var, om hun overhovedet var klientel for mig.
Hun var jo slank og ville måske bare gerne tale med en diætist om at optimere hendes kost..?
 
Tænk sig, at JEG, der formidler at man godt kan være normalvægtig og samtidig have problemer med overspisning - og JEG, der selv har haft en spiseforstyrrelse hvor jeg tvangsoverspiste, mens jeg var normalvægtig, selv kan tænke ovenstående.

 

Mine egne fordomme var en øjenåbner

Jeg nåede at tænke, om hun kunne have misforstået min hjemmeside, for det er jo ikke kostoptimering, jeg arbejder med.
Jeg arbejder med overspisning. Men hende her virkede da ikke til at have DE problemer.
 
Jeg kendte ikke til hendes problematik i forvejen, så jeg blev nødt til at bruge noget tid i starten af samtalen på at afklare de fordomme, jeg havde.
Hun fortalte sin historie, der viste sig at indeholde mangeårige ædeflip. Jeg begyndte at slappe af og indse, at denne kvinde LIGE PRÆCIS var mit klientel og at hun var kommet til det helt rette sted.

Men jeg var forbavset over min egen reaktion.
Hvordan kunne jeg tro, at hun ikke havde problemer med overspisning, udelukkende på grund af hendes vægt?!
Burde jeg ikke være mere rummelig i min tilgang til nye mennesker, når jeg nu ved bedre? SELVFØLGELIG kan man være normalvægtig og stadig have problemer med overspisning!
 
Det var virkelig en øjenåbner for mig..
 
Og det minder mig om, hvor mange fordomme, folk med overspisning møder på deres vej i verden.
Det vil jeg klart gøre mit for at ændre på!

 


Jeg vil øve mig på at lytte

Man lærer vel så længe man lever – og jeg har i hvert fald lært, at jeg fortsat har nogle fordomme jeg skal arbejde med at lægge på hylden. Og blot øve mig i at sætte mig overfor den person der kommer ind ad døren og lytte til hans/hendes problematik, før jeg vurderer om det er en jeg kan hjælpe eller ej.
 
Tyk/tynd, sort/hvid, mand/kvinde. It doesn't matter.
Det der betyder noget er hvilken problematik de sidder med.
Og jeg vil virkelig øve mig på at lytte til mine kunders historie, FØR jeg selv danner mig et indtryk af deres problematik i mit hoved.
 
 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!