Hej - dejligt at se dig!

Mit navn er Mette Fuglsang.

Jeg hjælper dig, der alt for længe har siddet
fast i et uhensigtsmæssigt spisemønster,
uanset om du lige har erkendt det eller om
du på egen hånd eller med hjælp fra andre
har forsøgt at kæmpe dig ud af det, uden held.

Jeg hjælper dig med at få ryddet op i de gamle
overbevisninger der indtil nu har holdt dig fast
og med at få ændret kursen og sat sejl, så du kan
opbygge lige præcis det forhold til mad, du ønsker dig.

Et forhold til mad hvor du får friheden til at leve lige
præcis det liv, du drømmer om - uden evige tanker
om mad, uden overspisninger og med glæde, lethed,
trivsel og nydelse som væsentlige elementer i dit liv.

Jeg ved, det kan lyde umuligt for dig at nå derhen,
hvis du i årevis har haft et konfliktfyldt og anstrengt
forhold til mad, men det er muligt og jeg vil meget
gerne vise dig hvordan..


Farvel til slankekure

De fleste der finder vej hertil har et problematisk forhold til mad. Måske er du én af dem?
- Måske svinger du mellem perioder, hvor du er på slankekur og perioder, hvor du "falder i" og spiser alt det, du havde forbudt sig selv eller i hvert fald planlagt ikke at spise?
- Måske går du mere eller mindre og småspiser et eller andet hele dagen igennem?
- Måske har du kæmpe ædeorgier, hvor du køber en hel bærepose fyldt med mad og sætter dig hjem og spiser den i smug og smider papiret i skraldespanden (altså den helt ude på gaden, ikke den i køkkenet, hvor nogen kunne risikere at finde det) før nogen kommer hjem?
- Eller måske noget helt fjerde?

Et problematisk forhold til mad kan se ud på mange måder.
En af fællesnævnerne er, at du ikke føler, du har kontrol over maden, men at det er maden, der har kontrol over dig. At du ikke kan styre dig.
Og ganske givet også at du har forsøgt igen og igen at stoppe med din uhensigtsmæssige adfærd, men uden at det lykkes - nærmest tværtimod. Det er nærmest som om at jo mere du kæmper imod, jo værre bliver dine overspisninger eller din yoyovægt. Der bliver større og større udsving. Og du er frustreret og føler dig magtesløs - for du har jo prøvet ALT. Der er tydeligvis ikke noget der virker og som vil hjælpe dig til at få et naturligt og afslappet forhold til mad.
Eller er der?

Det er helt typisk at tænke, at for at få kontrol over dine overspisninger, komme af med dem og tabe dig, bliver du nødt til at spise restriktivt - i hvert fald indtil du har tabt dig, og kan du begynde at leve det liv, du ønsker dig...


Men hvorfor tror du egentlig, dét vil bringe dig i mål? Det har jo ikke gjort det indtil nu..
Du har ikke tabt dig og fået en stabil vægt (eller måske har du, men det er en kamp for dig at fastholde den), du er ikke sluppet af med dine overspisninger og du har ikke fået et afslappet og naturligt forhold til mad.
I stedet er du blevet mere og mere frustreret og føler, du sidder fast og at du har prøvet alt.
Det har du måske også, når det kommer til slankekure, diætister, kostplaner, træningsforløb og den slags. Men det svarer lidt til, at du har forsøgt dig med alle typer af smertestillende medicin og du har endnu ikke fjernet din hovedpine permanent. For du har kun symptombehandlet.
Og dét fjerner altså ikke problemet på sigt.

Nu skal du i stedet til at dykke et spadestik dybere ned og finde frem til årsagerne til at du spiser, som du gør. Med mig som din guide kommer du til at tage fat om roden af problemet og på den måde kan du over tid lære at tilfredsstille dine behov på en omsorgsfuld og nærende måde og derved kan du give slip på dine overspisninger - permanent!

 

 

HVIS NOGET AF OVENSTÅENDE PASSER PÅ DIG, SÅ ER DU PÅ DET HELT RETTE STED! 

Jeg kan nemlig vise dig, hvordan du giver slip på dine overspisninger og dine konstante tanker om mad og 
samtidig føle dig godt tilpas i din krop og nyde mad med god samvittighed.
Der behøver ikke være enten eller!

Jeg kan hjælpe dig, der ALT for længe har spist efter en kostplan, talt kalorier og levet et restriktivt liv
for at komme ned i vægt, med at slippe restriktioner, selvhad og frustrationer over mad og vægt og i stedet
opbygge det forhold til mad og til din krop og vægt, du drømmer om og altid har drømt om.

MIN MISSION

Min mission er at ændre på den kurkultur vi har i samfundet i dag, fordi den er medvirkende til
at sende folk ud i spiseforstyrrelser, madmisbrug og utilfredshed med dem selv og deres krop.
Derfor hjælper jeg DIG med at give slip på slankekure, give slip på dine overspisninger
og i stedet opbygge et naturligt og afslappet forhold til dig selv, til mad og til din krop.

Jeg ved, at min metode kan gøre en KÆMPE forskel i dit liv
- ligesom den har gjort for mine tidligere og nuværende kunder.
 

 

 Jeg har selv været på samme rejse


I 2009, efter jeg var startet på uddannelsen i ernæring & sundhed (ja, paradoksalt nok) gik det op for mig, at jeg havde en spiseforstyrrelse. Jeg skiftede mellem at "spise sundt" (bullshit) og "falde i med et brag" og spise alt det "usunde" (bullshit). Dét var et nederlag...
Og en befrielse. På samme tid.

For det var mit vendepunkt.
Der hvor jeg begyndte at se problemerne i øjnene som de var og erkende, at det var noget HELT andet end jeg hidtil havde troet, der skulle til for at få det forhold til mad og til min krop, som jeg ønskede mig.
Indtil da havde jeg fokuseret på symptomerne. Jeg havde fokuseret på, hvad jeg "måtte" spise og hvad jeg "ikke måtte spise" (bullshit), jeg havde fokuseret på tallet på min badevægt, jeg havde fokuseret på hvordan og hvor meget jeg skulle træne for at komme ned i vægt osv. osv.
Jeg havde kort sagt fokuseret på alt det jeg kunne måle og veje på: mad, træning og vægt.
Og jeg havde hele tiden følt, at det var mig, der var noget galt med, siden jeg ikke "bare kunne tage mig sammen" (bullshit) og følge min kostplan eller min træningsplan og tabe mig. Det var jo det eneste jeg skulle for at opnå det jeg drømte om, nemlig at tabe mig. Så hvorfor kunne jeg ikke "tage mig sammen"?

Men langsomt, meeeget langsomt (jep, der gik stadig 4-5 år fra denne første erkendelse til jeg var ude af mine overspisninger) gik det op for mig, at det måske ikke var mig, der var noget galt med, men hele denne her (samfunds-)opfattelse af, at når man skal tabe sig, så handler det bare om at tage sig sammen og spise mindre og træne mere - kort sagt. Og egentlig også opfattelsen af, at lykken venter for enden af vægttabet.

Jeg besluttede mig for at finde en NY vej til lykke og frihed – en, der matchede det, jeg ønskede mig i livet.
En vej, der ikke krævede, at jeg skulle ofre alt det mad, jeg synes var lækkert og hvor hver eneste dag ikke skulle være en kamp mod maden og badevægten for at jeg kunne opretholde en livsstil, hvor jeg var nogenlunde tilfreds med mig selv. Og en vej, som jeg faktisk kunne nyde, mens jeg var på rejsen og ikke først ved vejs ende ånde lettet op efter at have gået gennem lidelse og smerte for at komme dertil (for så at se mig selv pludselig tage på igen, så snart jeg åndede lettet op og gav slip på tøjlerne - hvorefter jeg skulle igennem hele det sure slid én gang til!)

Gennem flere års søgen, vildfarelser, vedholdenhed, opgivenhed, støtte udefra, arbejde på egen hånd, læste bøger, investerede penge og et utal af timer fandt jeg min vej, som jeg implementerede med succes i mit eget liv.
Den rejse der startede dengang for mange år siden er nu blevet en rejse, jeg aldrig kommer hjem fra - og aldrig ønsker slutter.
For det viste sig at blive en rejse, der bød på SÅ meget mere lykke og harmoni end jeg nogensinde havde drømt om.

 

Erfaring og uddannelse


- Egen erfaring med tvangsoverspisning, som jeg havde i ca. 5 år fra 2008 - 2013 og har derudover beskæftiget mig med spiseforstyrrelser og forstyrrede forhold til mad i mange år; foruden min egen virksomhed som jeg har haft siden 2014, har jeg været i praktik på Enhed for Spiseforstyrrelser og været foredragsholder og støtte-/kontaktperson i 'Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser & Selvskade'


- Har arbejdet indenfor Ernæring & Sundhed
i flere år efter endt uddannelse, bl.a. som diætist i Diætisthuset og som diætist i Sundhedscenter Aalborg med speciale i vægttab og diabetes.


- Jeg er uddannet massør, diætist og psykoterapeut MPF* og har derfor stort kendskab til både krop og psyke, hvilket også er min helt store passion: hvordan krop og psyke indbyrdes påvirker hinanden.


- Desuden har jeg taget en hel masse kurser (bl.a. mindful spisning), læst et hav af bøger, talt med utallige klienter og testet alle mulige - og umulige - øvelser, som altsammen er med til at danne baggrund for der, hvor jeg er i dag.


Det er alt dette jeg i dag bruger til at hjælpe dig ud på din personlige rejse, når du skal gå vejen fra et anstrengt til et afslappet forhold til mad og krop.


*Psykoterapeut MPF er din garanti for, at jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening og uddannet psykoterapeut på en 4-årig uddannelse, der er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening. Du kan læse mere på Dansk Psykoterapeutforenings hjemmeside her.

_OTO8416

 

Er du også klar til at gøre noget ved dit anstrengte forhold til mad?
Så book en ganske gratis og uforpligtende samtale med mig, hvor jeg hjælper dig med at finde ud af,
hvad næste skridt for dig kan være.Book en gratis afklarende samtale med mig