Podcast

 

 

 

Podcast

"Madfærd" er en podcast-serie der handler om at have et besværligt forhold til mad, men også om den rejse (madfærd) vi kan tage ud på for at transformere vores forhold til mad, krop og vægt, så vi kan leve et liv i frihed.

Lyt til podcasten hvor du normalt hører podcast eller find de enkelte afsnit herunder.

  • Mette Fuglsang

    “Jeg elsker dine podcasts og nyder virkelig at lytte til dem.
    Af alle de podcast jeg lytter til, synes jeg din er den bedste. Man kan mærke, du har været der og fornemme at du er ægte.
    Jeg anbefaler din podcast til alle jeg kender, som har interesse omkring det.”

    316131962_10223684741569908_4274954556211950512_n

#8 De psykologiske årsager til overspisning - med Miriam Veksebo

 

 

Mette har inviteret hendes "konkollega" Miriam Veksebo til en snak om hvad det er for nogle psykologiske mekanismer, der ligger til grund for vores overspisninger.

De kommer ind på hvad det vil sige at "disconnecte" fra sig selv og hvorfor det kan få dig til at udvikle et forstyrret forhold til mad - uanset hvilken opvækst du har haft. For du kan både udvikle et forstyrret forhold til mad, hvis du har store alvorlige traumer med dig i bagagen eller du har haft en tryg og stabil opvækst. Her repræsenterer Miriam og Mette faktisk hver deres gren, da Miriam har nogle barndomsoplevelser med sig, der må siges at gå ud over hvad de fleste har oplevet i deres barndom, mens Mette kommer fra en rigtig kernefamilie og havde en tryg opvækst.

Miriam og Mette taler om, hvordan denne "disconnection" opstår og selvfølgelig også om, hvordan du kan gribe det an, hvis du selv overspiser og kan genkende de mekanismer, de taler om i podcasten.

Du kan finde Miriam på www.institutforspisepsykologi.dk

 

_____________________________________________________________________________________


 

#7 "Jeg kunne ikke holde fast i mig selv i kærlighedsrelationer" - med Mette Fuglsang LarsenI dette afsnit får du intet mindre end 2 x Mette Fuglsang. Nemlig Mette Fuglsang, din vært på podcasten Madfærd og så hendes navnesøster og kollega, Mette Fuglsang Larsen, spisepsykologicoach og ekspert i overspisning, der sammen dykker ned i emnet "overspisning og kærlighedsrelationer".

I mange år var Mette Fuglsang Larsens kærlighedsforhold præget af, at hun var den søde, pæne, glade, vellidte pige, som alle kunne lide, men som ikke rigtigt havde nogen "kant". Hun var bange for, hvad andre tænkte om hende, faktisk i så høj grad, at det var med til at afholde hende fra at blive kæreste med en fyr, hun ellers var rigtig vild med.

Og når hun så fik en kæreste blev hun med egne ord "den der bløde middelvare, som ikke rigtigt sagde noget eller gjorde noget forkert, men som bare var hende den søde pige" og til sidst endte forholdet når fyren sagde "det er som om der mangler noget". En sætning, som Mette aldrig rigtigt forstod - før her efterfølgende, hvor hun kan se, at hun måske ikke bød ind med så meget i forholdet og at hun ikke gav så meget modspil.

Faktisk skulle Mette nå dertil, hvor hun accepterede, at så var hun måske bare sådan en, der aldrig kommer i et parforhold, før det hele endelig begyndte at vende for hende, så hun nu i dag kan sidde i et sundt og stabilt parforhold på 5.-6. år og være nybagt mor.

Hvis du gerne vil høre mere fra Mette Fuglsang Larsen, kan du finde hende på www.mettefuglsanglarsen.dk, @spisepsykologicoach på Instagram eller lytte til hendes podcast "Når maden dulmer".


_____________________________________________________________________________________#6 "Jeg tænkte kun på, hvad jeg skulle spise næste gang, når jeg legede med min datter" - med Tina Obel Sand-ThomsenI dette afsnit møder vi Tina Obel Sand-Thomsen, der tidligere har gået i forløb hos Mette, foruden Vægtvogterne, et forløb hos MadroInstituttet og flere andre coaches for at komme sine overspisninger og sin overvægt til livs.

Tina husker, hvordan hun altid har været optaget af mad - og særligt store mængder af mad, der har kunnet give hende en "murstensfølelse" i maven. Hun har brugt mad som en mestringsstrategi, når hun havde brug for at drage omsorg for sig selv. Derfor var det også så svært for hende at give slip på overspisningerne, for hun havde brug for dem. Så selv i den periode i hendes liv, hvor hun tabte sig 25 kilo ved at tælle point, bibeholdt hun overspisningerne i sit liv.

Det var én særlig relation, der gjorde Tina opmærksom på, at hun blev nødt til at ændre på sit forhold til mad - da det gik op for hende, at alle hendes tanker konstant kredsede om mad og gjorde hende fraværende. Det sendte hende ud på en rejse, hvor hun både skulle lære at identificere og håndtere sine følelser, spise mekanisk, lære sin sult og mæthed at kende, give slip på sine madregler - og også gå ned ad nogle blindgyder - før hun til sidst endte der hvor hun er i dag. Nu er hun normalvægtig og har madro - i hvert fald det meste af tiden. For tankerne om mad kan fortsat godt banke på, især i pressede perioder, men i dag har Tina lært at stige af toget, inden det kører afsted med hende.

Tina deler ud af hendes liv - herunder også tanker om mad og vægt - på Instagram profilen @sandthomsen87 som du er velkommen til at følge.


_____________________________________________________________________________________


#5 "Mit forhold til mad er en livslang læring" - med Maj Schou RasmussenI dette afsnit taler Mette med hendes tidligere klient Maj Schou Rasmussen.
Hør Maj fortælle om hendes forhold til mad, som hun ser som en livslang læringsproces. Hvordan hun så frem til at besøge hendes mormor på plejehjemmet, fordi hun vidste, hendes mormor havde en masse slik, hun kunne sidde og spise. Hvordan hun sad i sessionerne med Mette og ikke kunne tænke på andet end hvornår sessionen var færdig, så hun kunne komme ud i bilen og spise det rør med Pringles hun havde liggende der. Og hvordan hun i dag ser på overspisninger som en kærlig reminder, der blandt andet minder hende om at nyde, at være god ved sig selv og at stå ved sin sårbarhed.

Maj har i dag virksomheden www.majselv.dk, hvor hun arbejder som clairvoyant, healer og livsvejleder.
Tidligere har hendes store følsomhed været en svær udfordring for hende og var bl.a. medvirkende til en stress-sygemelding fra hendes tidligere job som folkeskolelærer. Nu har hun fået vendt hendes store følsomhed til en styrke, da netop hendes følsomhed og intuition er nogle af de værktøjer, hun bruger til at lære folk at finde mere hjem til sig selv.

OBS: Der er en smule støj på Majs mikrofon, som er forsøgt fjernet.
Støjen er reduceret væsentligt, men fremgår stadig som en lidt skrattende lyd, når Maj taler. Beklager.


_____________________________________________________________________________________ #4 "Nu sidder min spiseforstyrrelse på bagsædet" - med Anette Stadler BangI dette afsnit taler Mette med sygeplejerske Anette Stadler Bang, der har haft spiseforstyrrelsen tvangsoverpisning i 30 år.
Anette fortæller, hvordan hun i flere årtier gik med følelsen af, at det var hende, der var noget galt med, siden hun ikke lykkedes med projekt vægttab.
Og hvordan hun ved et tilfælde blev en del af en gruppe i foreningen "Anonyme Overspisere" som blev et vendepunkt for hende, hvor hun begyndte at forstå, at spiseforstyrrelsen var en sygdom, der havde ramt hende, og ikke noget, hun selv var skyld i.

Anette er nu, efter mange års behandling, "i helbredelse" som hun selv udtrykker det. Det vil sige ikke helbredt, men på vej. I mange år var det hendes spiseforstyrrelse der sad i førersædet og styrede hendes liv, men nu fortæller hun, hvordan hun stadig har spiseforstyrrelsen med sig, blot som passager på bagsædet, mens hun selv sidder ved rattet og styrer, hvor hun vil hen i hendes liv.

Anette er desuden gået i gang med at skrive en bog om hendes vej ind i og ud af spiseforstyrrelsen. En bog, som DU også kan bidrage til, hvis du ønsker, nemlig med dine egne konkrete oplevelser med BED. Anette ønsker nemlig at skrive en bog, der viser mangfoldigheden ved spiseforstyrrelsen, og inddrager derfor - udover hendes egen fortælling - også andres personlige fortællinger og faglige bidrag.
Du kan kontakte Anette på mailen anba72@hotmail.dk hvis du har spørgsmål til hende eller ønsker at bidrage til hendes bog.


_____________________________________________________________________________________#3 Hvad er overspisning?Hvad dækker ordet "overspisning" egentlig over og hvornår er overspisning et reelt problem, der er behov for hjælp til at komme ud af?
Det uddyber Mette i dette podcastafsnit, hvor hun også guider dig, der selv overspiser i, hvordan du kan træde de første spæde skridt i retningen af et naturligt og balanceret forhold til mad._____________________________________________________________________________________


#2 Mettes historieI denne episode fortæller Mette hendes historie med overspisninger.
Hvorfor de opstod i første omgang, hvordan hendes hverdag med overspisninger så ud og selvfølgelig også om, hvordan hun kom ud af sine overspisninger og endte hvor hun er i dag, hvor hun hjælper andre med at komme ud af deres overspisninger.
Undervejs læser hun op fra sine bøger "Der er lys i mørket" og "En fri fugl", så lytteren får et indblik i de tanker og følelser der rørte sig i Mette i perioden.


_____________________________________________________________________________________


#1 Sænk overliggerenI dette første afsnit af podcastserien "Madfærd" får du først en præsentation af din vært Mette Fuglsang, hvorefter hun præsenterer dig for en af de fælder rigtig mange begår når de starter på en livsstilsændring - og som hun også selv faldt i, da hun ville i gang med at producere podcasts: nemlig at ville det hele på én gang.