Trøster du dig også med mad ligesom Bridget Jones?

1451509923-bridget-jones-diary-renee-hiding-under-the-covers
Hvor var det skønt at se "Bridget Jones - På randen af fornuft" her til aften!
 
Det er så dejligt befriende med en hovedperson, der er så kikset, småbuttet og selvkritisk - tjaa, menneskelig kunne man vel sige - som Bridget er.
 
Der er ingenting uopnåeligt ved hende og jeg tror de fleste kan relatere til de tanker, hun indimellem har om sig selv; "Åh nej, hvorfor gjorde jeg nu det?", "hvor var jeg bare pinlig", "hvad må de andre ikke tænke?", "mon han stadig elsker mig?", "nej, denne kjole kan jeg da ikke have på, jeg ser alt for tyk ud i den" osv. osv.
 

 

Vi trøster os med mad

Og mon ikke også de fleste af os kan relatere til Bridgets periode med kærestesorger, hvor hendes eneste to venner er "hr is" og "hr chokolade" (som jeg husker det i hvert fald)?
For sådan ER vi jo, mange af os. Vi trøster os med mad. Og gerne de søde eller fede sager.
Måske ikke så underligt, da netop denne slags mad påvirker hjernens belønningssystem og giver os en kortvarig lykkefølelse.

Desværre varer denne følelse ikke ved særlig længe og ofte ender vi med at sidde tilbage med dårlig samvittighed over, at vi nu endnu engang "faldt i sukkerfælden".

 

Rejs dig, hver gang du falder

Nok er der ikke noget uopnåeligt ved Bridget Jones, men derfor kan vi godt se op til hende alligevel.
 
Jeg er nogenlunde lige så klodset som hende - havde jeg arbejdet som reporter på en tv station, kunne det lige så vel have været min ladeport der blev vist på nært hold på nationalt tv, mens jeg rodede rundt i en svinesti og prøvede at komme på benene igen.
Men det fede ved Bridget er, at hun ikke lader sig slå ud af det. Hun rejser sig gang på gang, når hun er trådt i spinaten (eller i dette tilfælde griselorten) og forsøger at holde hovedet højt og gå efter sine drømme.
Det kan vi alle lære noget af.
 
Uanset hvor mange fejl vi laver, hvor klodsede vi er og hvor mange gange vi falder i sukkerfælden, så er vi stadig lige meget værd.

God weekend derude!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!