Går du efter at udleve dine drømme?

photo-1534413298607-48ba59e8a06d
Hold da op - over 3 måneder er der gået siden mit sidste blogindlæg..
Vildt!
 
Men der er også sket en del siden da. Så meget at jeg faktisk gik i stå med det projekt, jeg skrev om i sidste blogindlæg; nemlig bogen om min spiseforstyrrelse.
 
Grunden til jeg gik i stå var IKKE manglende interesse, men derimod manglende tid. Jeg har det med at få stablet så mange projekter på benene på én gang, at jeg ikke kan nå dem alle. Og da der ikke rigtigt er nogen deadline på min bog, var det desværre det projekt, der blev udskudt.
Sammen med min drøm om at starte som selvstændig.
 

 

Jeg tog springet

Denne drøm har jeg gået med i flere år - og for over et år siden var jeg på et iværksætterkursus og havde planer om at starte op som selvstændig derefter.
 
Men..så fik jeg et job. Et fuldtidsjob som diætist i kommunen.
Mit drømmejob var fortsat som selvstændig, men jeg takkede alligevel ja til jobbet i kommunen, da det betød god erfaring og en økonomisk stabilitet. Så kunne jeg jo altid starte op med virksomheden på fritidsbasis ved siden af. Men det blev bare aldrig rigtigt til noget.
 
Nu er der gået over et år og jeg er ikke kommet meget længere med virksomheden.
 
Og det hjalp jo heller ikke på tiden at jeg i februar startede på uddannelsen til psykoterapeut - som for øvrigt er en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv nogensinde!!
 
Derfor måtte der en drastisk beslutning til, hvis jeg skulle komme ud over rampen og forfølge min drøm om at starte selvstændig virksomhed og skrive min bog færdig. Og denne beslutning traf jeg for 2½ uge siden, hvor jeg sagde mit trygge, faste, godt lønnede fuldtidsjob op for at tage springet ud i min iværksætterdrøm.
 
 

 

Frygten for at mislykkes

Det var en meget stor beslutning for mig - og den har da også været længe undervejs. For det er totalt grænseoverskridende at bryde rammerne og løbe en så stor risiko. Det er langt lettere at blive i de trygge rammer på kontoret og se den faste løn løbe ind på kontoen hver måned.
 
I starten fortalte jeg heller ikke nogen om min drøm. Jeg tror det var frygten for at mislykkes og frygten for ikke at være god nok, der holdt mig tilbage. Men efterhånden som jeg lærte at blive bedre til at lytte til mig selv (blandt andet i kraft af psykoterapeutuddannelsen), kunne jeg ikke længere ignorere mit hjerte, der på trods af alle tvivlens, frygtens og fornuftens argumenter imod, blev ved med at sige "gør det alligevel"..
 
Jeg vidste jeg ville fortryde det, hvis jeg aldrig fik det prøvet af.
 
Så min frygt for at fejle blev til sidst skubbet i baggrunden, da min frygt for at sidde som 80-årig og ærgre mig over, at jeg aldrig tog chancen, var langt større.
 

 

Vi fortryder mest, hvis vi ikke følger vores drømme

Den australske hospicesygeplejerske Bronnie Ware har undersøgt hvilke ting folk fortryder mest på deres dødsleje.
Det flest folk fortryder er at de ikke havde mod nok til at være tro mod sig selv og følge deres drømme og forhåbninger i stedet for blot at leve op til andres forventninger.

Så uanset hvor grænseoverskridende det er at forfølge min drøm, så er jeg sikker på, jeg har valgt rigtigt, for jeg har valgt med hjertet.

Med til historien hører, at jeg fik min første kunde som selvstændig i går.
Da jeg først begyndte at sige min drøm højt og gå helhjertet efter den, var andre folk pludselig også opmærksom på den og sendte jobs i min retning.

Jeg er SÅ fuld af glæde og positive forventninger om den fremtid jeg selv har valgt. Og stolt over, at jeg tør følge min passion i stedet for at forsøge at leve op til andres forventninger.

Har du også en drøm, der bliver ved med at presse på?

GO FOR IT!

 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!