I sidste uge blev jeg "normal". Eller min vægt gjorde i hvert fald.

photo-1522844505858-6cdc0201bcd9

I en lang periode efter min spiseforstyrrelse, har jeg ligget omkring 75-76 kilo, og har haft det godt med det.
Jeg har haft et afslappet forhold til min krop og spist efter min lyst og min mæthedsfornemmelse, så jeg har haft det godt.

Men fordi jeg den seneste tid har haft fokus på at spise de ting, der var allerbedst for min krop, og er begyndt at bevæge mig mere i hverdagen igen, er min vægt nu faldet til 73,2 kilo - hvilket lige præcis betød, at jeg i sidste uge sneg mig ned i "normalvægtsområdet" med et BMI på 25.Vægten er en sidegevinst af, at jeg behandler mig selv godt

Gjorde det så en stor forskel? Nææh, egentlig ikke.
Jeg havde det godt før, og jeg har det godt nu.

Selvfølgelig er det dejligt, at jeg kan mærke, jeg behandler min krop godt, og at jeg har en masse energi. Men det er jo ikke på grund af vægten. Det er på grund af de tiltag, jeg har gjort for at behandle min krop godt - og så er vægten bare sidegevinsten. Denne tilgang tror jeg, mange overvægtige kunne lære noget af.

Jeg ser mange i mit arbejde, der fokuserer utroligt meget på vægten. Det er den, der afgør, om de får en god eller en dårlig dag. Om de er en succes eller en fiasko. Og det er af en eller anden grund utroligt vigtigt, at komme ned på et BMI på eller under 25, for at befinde sig i ”normalvægtsområdet”. For vi kan ikke lide at stikke udenfor.
I hvert fald ikke, medmindre det er et bevidst valg, vi har truffet om, at vi gerne vil være unikke på et eller andet område.
Men i forhold til vægten vil vi gerne være ”normale”.


Det er ikke tallet på vægten, der skal gøre os glade

Jeg kan godt forstå ønsket om at være ”normalvægtig”, men har efterhånden erfaret, at det ikke er tallet på vægten, der skal gøre os glade, men derimod vores adfærd og hvordan vi behandler os selv og vores krop, der er med til at gøre os glade.

Så det vender altså ofte den anden vej rundt end mange tror, når det handler om vægttab.

Fokuser på, hvad der gør dig glad, og hvordan du kan behandle dig selv og din krop med respekt og omsorg, så vil vægten falde som en sidegevinst til, at du behandler dig selv godt.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!